Kertitószervíz

Kerti tó szervíz

Szervízszempont

Oase Swimskim 25 úszó szkimmer

Mire használható


A szkimmer - más néven fölöző - minden időben praktikus, de lombhullás idején rendkívül hasznos szerkezet. Összegyűjt minden a víz felületén úszkáló és egyébként nem odavaló dolgot. Létezik fix telepítésű és beépített szivattyúval rendelkező úszó szkimmer.
Az úszó kivitel legnagyszerűbb tulajdonsága a rendkívül egyszerű mozgatás. Ha fordul a szélirány, csak át kell húzni a tó másik felébe. Nincs spirálcső, csak a 10 méter vezeték.


Oase Swimskim 25

Oase Swimskim 25 még egyben

Mire kell figyelni


A szkimmerek esetében a legtöbb és legfontosabb teendőt a kosár ürítése adja. Amennyiben a begyűjtött uszadék akadályozza a megfelelő vízáramlást, a szkimmer kiemelkedik a vízből és a szivattyú szárazon fut. Ezt rövid ideig elviseli, de hosszú távon tönkreteszi.


A szivattyúja olyan forgórésszel van szerelve ami utálja a sűrű indítást. A forgórész élettartamát jelentősen megnöveli ha folyamatosan üzemeltetjük.


A halak etetésénél is figyelni kell rá, mert a halkaját is begyűjtheti.


Oase Swimskim 25 a ház megbontása után

A kettébontott ház

Karbantartás


A szűrőkosár és a szivacs elvileg megakadályozza az olyan szennyeződés bejutását, amitől megakadhat a forgórész. Így ezeknél is a tószivattyúk esetében alkalmazott évente egyszeri tisztítás érvényes.

A háromszög alakú kialakításnak köszönhetően a burkolatot három ponton rögzítik kipattintható fülek. Ez azért érdekes feladat, mert csak két kezünk van. El lehet szórakozni vele, amíg ki nem alakul egy kis rutin. Utána már menni fog.

A ház szétszedése után letekerhető a szivattyú nyomócsövének hollandija.


Oase Swimskim 25 csavarok

A hollandi elég szoros, de kézzel levehető

Oase Swimskim 25 darabokban

Belül egy több termékben is előforduló 2500 liter/órás szivattyú található


A szivattyú szétbontásához mimcs szükség szerszámra, az első rész elfordítás után kivehető. Láthatóvá válik és kihúzható a forgórész a kerámiatengellyel. A tengelyre figyelni kell, nagyon könnyen törik. Ezek után minden alkatrészt le lehet tisztítani és a vízkövet is eltávolítani. Tisztítás után az összeszerelés fordított sorrendben történik.


Oase Swimskim 25 szivattyú

Oase Swimskim 25 szivattyúja szétbontvaSok sikert kívánunk!

Ha tetszett nyomj egy Like-ot is! Köszönjük!!


Rendelhető Oase Swimskim 25 úszó szkimmer alkatrészek

Várjuk javaslataikat!

Amennyiben a következő írásunkhoz a lenti gyártók közül termékkör vagy akár pontos termék javaslata van, írja meg nekünk és kérésének igyekszünk eleget tenni.


Oase kerti tó technika szerviz és alkatrészPontec kerti tó technika szerviz és alkatrészMessner WebáruházUbbink WebáruházVelda Webáruház

Amennyiben további kérdései merülnek fel, elérhetőségeinken várjuk jelentkezését!

Copyright ©, 2022 AQUAKERT Kft. Minden jog fenntartva!

| Last Modified: 2021. 11. 09. | Sitemap |