Kertitószervíz

Kerti tó szervíz

Szervízszempont

Oase Icefree Thermo tófűtő

Mire használható


Télen a nagy hidegekben is biztosítani kell a tó gázcseréjét. A bomlástermékként keletkező káros gázoknak el kell távozniuk valahol. A klasszikus módszer a balta és a lék. Ez a fóliával bélelt tavak esetében nem jó megoldás, mert a jég minden ütésnél mozdul és előbb-utóbb szétvágja a tófóliát. Valamilyen egyéb megoldással kell a léket biztosítani.


Oase Icefree Thermo még jó állapoban
Igy néz ki újkorában


A tófűtő berendezés nem a legjobb befagyásgátló megoldás, de vannak helyzetek amikor nincs más választás. Ezek jellemzően a földfelszinből kiemelkedő, vagy nagyon sekély, kis víztömeggel rendelkező tavak.
A tófűtő a legdrágábban üzemeltethető befagyásgátló. Lehetőség szerint a beépített hőfokszabályzóval ellátott tipust (Icefree Thermo 330) használjuk. Ezt egy kapcsolóórával kiegészítve elfogadható költséggel lehet üzemeltetni.

Mire kell figyelni


A tófűtő berendezések legnagyobb ellensége a kerti tóban általános problémaként jelentkező vízkő. A vízkövesedés megakadályozza a hőleadást és ezért a berendezés már csak kisebb léket képes tartani. A helyzet nagyjából megegyezik a mosogépreklámmal, csak itt nincs csodaszer amit a vízbe kell önteni. Ha elég vastaggá válik a vízkőréteg akkor már nem tudja leadni a hőt és szétfűti saját magát.


Oase Icefree Thermo vízkövesen
Ilyen vízkövesen, amikor már leveri a biztosítékot.

Karbantartás


Beüzemelés után 1-2 héttel érdemes megnézni, hogy is néz ki a fűtőszál. Ekkor látható hogy mennyi vízkő van rajta, milyen sűrűn kell majd tisztogatni. Általában elég havonta, de a vízkeménységtől és a hidegtől függően lehet kéthetente vagy akár kéthavonta is.
A tisztítás egyszerű pár perces dolog, a tóból kivéve, bent a melegben háztartási vízkőoldóval le kell oldani a fűtőszálra lerakódott vízkövet, alaposan leöblíteni és mehet is vissza a tóba.


Oase Icefree Thermo letisztítva közelről
És ez marad ha egy szétmelegedett darabról eltávolítjuk a vízkővet. Elektronikai hulladék.Sok sikert kívánunk!

Ha tetszett nyomj egy Like-ot is! Köszönjük!!


Rendelhető Oase Icefree Thermo tófűtő alkatrészek

Várjuk javaslataikat!

Amennyiben a következő írásunkhoz a lenti gyártók közül termékkör vagy akár pontos termék javaslata van, írja meg nekünk és kérésének igyekszünk eleget tenni.


Oase kerti tó technika szerviz és alkatrészPontec kerti tó technika szerviz és alkatrészMessner WebáruházUbbink WebáruházVelda Webáruház

Amennyiben további kérdései merülnek fel, elérhetőségeinken várjuk jelentkezését!

Copyright ©, 2022 AQUAKERT Kft. Minden jog fenntartva!

| Last Modified: 2021. 11. 09. | Sitemap |