Kertitószervíz

Kerti tó szervíz

Szervízszempont

Oase Icefree 20 szivattyús befagyásgátló

Mire használható


A legolcsóbban üzemeltethető befagyásgátló berendezés. A lék megtartásához a 80 cm mélységben lévő 3-4 fokos vízet használja, melyet egy 5W-os szivattyú szállít a felszínre. A lék mérete változó a külső hőmérséklet függvényében, -20 fokig megbízhatóan működik.


Oase Icefree 20

Oase Icefree 20 szivattyús befagyásgátló

Mire kell figyelni


A legjellemzőbbb gond az eltömődés. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb teendő a szivattyú megfelelő elhelyezése. Úgy kell elhelyezni hogy a szivattyú a tófenék felett min. 20 cm-rel legyen. Az 1 méternél sekélyebb tavakban ezért le kell vágni a csőből.
A másik problémaforrás a vízkő lehet, ez ellen a legjobb megoldás a folyamatos üzem. Mi több éve használjuk a saját tavainkban és a megfelelően elhelyezett és üzemeltetett befagyásgátlókkal ezidáig semmi gondunk nem volt.


Oase Icefree 20 szétbontott burkolata

A szétbontott burkolat

Karbantartás


A tisztítását legegyszerűbb tavasszal megejteni amikor véget ér a munkája. Ha ez kimarad, akkor a behelyezés előtt mindenképp.

A tisztításhoz elvileg szerszám nem szükséges. A szűrőház két fele a menetes hollandi letekerése után szétnyílik és kiszabadul a szivattyú. A szivattyúház lepattintható és a forgórész hozzáférhetővé válik. Az esetleg beszorult forgórész kihúzásához egy fogó jól jöhet. Ezután a szokásos. A burkolatot, szivattyúházat és a rotort le kell mosni, szükség esetén vízkőoldóval is letisztítani.


Oase Icefree 20 darabokban

A kis méretű forgórészt fogóval könnyebb kihúzni

Oase Icefree 20 rotor


A másik eltömődési lehetőség ahol a cső csatlakozik az úszótestre. A csövet le kell húzni és átmosni. Végül mindent összeszerelni.


Oase Icefree 20 úszótest

A csövet csak 2-3 centit kell ráhúzni a tüskéreSok sikert kívánunk!

Ha tetszett nyomj egy Like-ot is! Köszönjük!!


Rendelhető Oase Icefree 20 szivattyús befagyásgátló alkatrészek

Várjuk javaslataikat!

Amennyiben a következő írásunkhoz a lenti gyártók közül termékkör vagy akár pontos termék javaslata van, írja meg nekünk és kérésének igyekszünk eleget tenni.


Oase kerti tó technika szerviz és alkatrészPontec kerti tó technika szerviz és alkatrészMessner WebáruházUbbink WebáruházVelda Webáruház

Amennyiben további kérdései merülnek fel, elérhetőségeinken várjuk jelentkezését!

Copyright ©, 2022 AQUAKERT Kft. Minden jog fenntartva!

| Last Modified: 2021. 11. 09. | Sitemap |