Kertitószervíz

Kerti tó szervíz

Szervízszempont

Ubbink Elimax szűrőtápláló és szökőkútszivattyú

Mire használható


Szűrőtápláló és szökőkútszivattyú hollandiából 5 év garanciával. A tartozékai között 3db fúvókát is találunk. Széles mérettartományban 500 - 9000 liter/óra vízszállítással kapható.


Ubbink Elimax 1000

Ubbink Elimax 1000 szűrőtápláló és szökőkútszivattyú

Mire kell figyelni


Az Elimax szökőkútszivattyűnak készült. Ez a forgórészkialakításán egyértelműen látszik, az első megfogatás a szívónyílásban kialakított tartószerkezetben van. Ezen minden falevél, alga fel tud akadni.


A gyári csomagolásban van 4db csavar amivel a szivattyút szintbe lehet állítani. Ezeket mindenképp be kell tekerni a helyükre, mert különben akkora lukak maradnak a házon amiken bejutó nagyméretű szennyeződés eltömi a szivattyút.


A vízkőre kevésbé érzékeny, nincsenek csapágyak, a tengelyen elforgó rotor elég nehezen szorul be.


Ubbink Elimax 1000 burkolat rögzítés

Az Elimax 1000 felső burkolatát elöl és hátul egy-egy kipattintható fül tartja

Karbantartás


A felső burkolat leszedéséhez mindent le kell tekerni a nyomócsonk (felső kivezetés) menetéről. Az elöl és hátul elhyelyezkedő kipattintható fülek egy csavarhúzónak nem okoznak problémát. Hidegben érdemes egy kicsit megmelegíteni mert a fül könnyebben törhet.

Az első rész elfordítás után levehető, a kerámiatengely gumibakokban van megfogatva, a forgórésznek kellő stabilitást biztosít, de szétszedésnél nagyobb figyelmet érdemel, könnyen törik.

Ennél jobban szétszedni nem szükséges. Amennyiben a tengely megszorult a forgórészben vízkőoldóban lehet áztatni. Akár napokon át. A bátrabbak a tengelyt hosszirányban megkocogtathatják mondjuk egy kisebb gumikalapáccsal, de a kerámia megköveteli az óvatosságot. Egyébként a szokásos. A burkolatot, szivattyúházat és a rotort le kell tisztítani és megszárítani.


Ubbink Elimax 1000 burkolat nélkül

Ubbink Elimax 1000 az első tengelyvég megfogatása jelentősen leszűkíti a szívónyílást

Ubbink Elimax 1000 szétbontva


Tisztítás után öszzeszerelni és máris munkakész.


Ubbink Elimax 1000 megtisztítva

Ubbink Elimax 1000 tisztítás után, összeszerelés előttSok sikert kívánunk!

Ha tetszett nyomj egy Like-ot is! Köszönjük!!


Várjuk javaslataikat!

Amennyiben a következő írásunkhoz a lenti gyártók közül termékkör vagy akár pontos termék javaslata van, írja meg nekünk és kérésének igyekszünk eleget tenni.


Oase kerti tó technika szerviz és alkatrészPontec kerti tó technika szerviz és alkatrészMessner WebáruházUbbink WebáruházVelda Webáruház

Amennyiben további kérdései merülnek fel, elérhetőségeinken várjuk jelentkezését!

Copyright ©, 2024 AQUAKERT Kft. Minden jog fenntartva!

| Last Modified: 2021. 11. 09. | Sitemap |