Kertitószervíz

Kerti tó szervíz

Szervízszempont

Messner Eco-X2 tószivattyú

Mire használható


Széles mérettartományban kapható szűrő, patak és vízeséstápláló szivattyú. És tényleg tudja mindhárom funkciót. Az alacsony fogyasztás miatt folyamatosan üzemelő szűrőtápláló szivattyúnak is alkalmas, viszont a vízhozam és nyomásadatai alapján képes patak vagy vízesés ellátására is.
5 év gyártói garancia, 8mm-es szemcseméretet szállít, beépített hővédelemmel és 10 méteres kábelhosszal rendelkezik.


Messner Eco-X 10000
Igy néz ki 6 évesen

Mire kell figyelni


A belső kialakításának köszönhetően kevésbé érzékeny a szokásosnak mondható vízkőre. Egy problémás része van, ez pedig a burkolat. Ez egy nagyon jó szivattyú, borzalmas 6 darabból álló burkolatban. Az ECO-X képes volt darabokra szétesni amire kivettük a tóból.
Javítottak rajta, az ECO-X2 burkolata már 8 darabból van, viszont kiér a partra egészben. De a szétszedés és összerakás nem kis feladat, a tervező előző munkahelye a LEGO lehetett.


Messner Eco-X 10000 burkolat
A lebontott burkolat

Karbantartás


Karbantartásigénye minimális, a rotorkialakításnak köszönhetően folyamatos üzem mellett az elakadás rendkívül ritka jelenség. A külső burkolat letisztogatása a víz szennyezettségének mértékétől függően évente egyszer-kétszer szükséges lehet, de ez sem jellemző.
A szivattyú belső tisztítását évente egyszer a téli leállításkor érdemes megtenni. A burkolat lebontását követően 4 csillagcsavar kicsavarásával szedhető szét a szivattyú. A forgórész kihúzása után láthatóvá válnak a rozsdamentes felületek és a szokatlanul erős kerámiatengely. Ezek vízzel és szükség szerint vízkőoldóval megtisztíthatók.


Messner Eco-X2 10000 csavarok

Akkor szedjük szét ...

Messner Eco-X2 10000 darabokban

A szivattyú sokkal komolyabb, mint a burkolat.

Semmivel nem szabad kapargatni. Minden felületi sérülés a későbbiekben fokozott vízkőlerakódás okoz.


Összerakás során figyelni kell, hogy a gumigyűrű a motor és a forgórész közé legyen berakva, valamint a forgórész műanyagtányérján található lukak a motoron lévő tüskékre kerüljenek. A négy csavar átlós meghúzása után a szivattyú elkészült, szárazon egy pillanatra ki lehet próbálni.
Ezek után - ahogy azt írni szokták - a szétszedéssel ellenkező sorrendben lehet a burkolatot visszatenni. Erre a részre nincs recept, mindenki a neki szimpatikus sorrendben rakosgat. Mi először a két felet (alsó-felső), majd az oldalsó burkolatokat rakjuk össze és legutolső a felső rács. Ha nem megy elsőre az sem baj, egyszer kell csak ráérezni, utána már nem lesz vele gond.


Messner Eco-X2 10000 forgórész

A forgórész műanyagtányérján található lukak

Messner Eco-X2 10000 ábra

Messner Eco-X2 10000 ábraSok sikert kívánunk!

Ha tetszett nyomj egy Like-ot is! Köszönjük!!


Várjuk javaslataikat!

Amennyiben a következő írásunkhoz a lenti gyártók közül termékkör vagy akár pontos termék javaslata van, írja meg nekünk és kérésének igyekszünk eleget tenni.


Oase kerti tó technika szerviz és alkatrészPontec kerti tó technika szerviz és alkatrészMessner WebáruházUbbink WebáruházVelda Webáruház

Amennyiben további kérdései merülnek fel, elérhetőségeinken várjuk jelentkezését!

Copyright ©, 2023 AQUAKERT Kft. Minden jog fenntartva!

| Last Modified: 2021. 11. 09. | Sitemap |